Π2 – Χάρτης Λύσεων

Π2 - Χάρτης Λύσεων

Το έργο WHATtoDOif περιστρέφεται γύρω από την προώθηση μιας φιλόξενης κοινωνίας για όσους φτάνουν σε μια χώρα υποδοχής και πρέπει να προσαρμοστούν σε ένα νέο μέρος. Μια φιλόξενη κοινωνία θα ήταν ένα μέρος όπου όλοι μπορούν να ζήσουν καλύτερα, όσοι φιλοξενούν και αυτοί που φιλοξενούνται.

Αυτό το Παραδοτέο χτίζει τις γνώσεις των μεταναστών γύρω από 6 θεματικές ενότητες σε 6 χώρες: Βουλγαρία, Κύπρο, Τσεχία, Ιταλία, Πολωνία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι συγκεκριμένες θεματικές ενότητες είναι οι εξής:

  1. Διαδικασίες έκδοσης βίζας
  2. Συμμετοχή στα κοινά
  3. Στέγαση, παροχές και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας
  4. Υγειονομική περίθαλψη και υπηρεσίες
  5. Εκπαίδευση για παιδιά και ενήλικες
  6. Απασχόληση και επιχειρηματικές ευκαιρίες

Οι εταίροι έχουν ορίσει λύσεις (Χάρτης λύσεων) με συνοπτικό αλλά εξαντλητικό τρόπο, για να προσφέρουν από πρώτο χέρι γνώση των καταστάσεων της καθημερινής ζωής και άμεση βοήθεια μέσω σαφών εξηγήσεων και απαντήσεων.

IO2 - Solution map

Π2 - Χάρτης Λύσεων

Οι προτεινόμενες «Λύσεις» αντικατοπτρίζουν την πρόθεση των εταίρων να διαδώσουν πληροφορίες σχετικά με το τι είναι το καλύτερο που προσφέρεται σε κάθε χώρα υποδοχής των εταίρων.

Ο σκοπός αυτού του Παραδοτέου είναι διπλός: για μετανάστες και πρόσφυγες παρέχει απαραίτητες πληροφορίες για τη διευκόλυνση της μετεγκατάστασής τους και για κοινωνικούς λειτουργούς και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών που μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το φρέσκο, φιλικό προς τον χρήστη και ενημερωμένο εργαλείο ως πρόσθετη υποστήριξη στο έργο τους με αυτές τις ευάλωτες ομάδες-στόχους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ