Π1 Οδηγός για Μετανάστες και Λεξικό

Π1 Οδηγός για Μετανάστες και Λεξικό

Το έργο WHATtoDOif περιστρέφεται γύρω από την προώθηση μιας φιλόξενης κοινωνίας για όσους φτάνουν σε μια χώρα υποδοχής και πρέπει να προσαρμοστούν σε ένα νέο μέρος. Μια φιλόξενη κοινωνία θα ήταν ένα μέρος όπου όλοι μπορούν να ζήσουν καλύτερα, όσοι φιλοξενούν και αυτοί που φιλοξενούνται.

Αυτό το Παραδοτέο χτίζει τις γνώσεις των μεταναστών γύρω από 6 θεματικές ενότητες σε 6 χώρες: Βουλγαρία, Κύπρο, Τσεχία, Ιταλία, Πολωνία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι συγκεκριμένες θεματικές ενότητες είναι οι εξής:

  1. Διαδικασίες έκδοσης βίζας
  2. Συμμετοχή στα κοινά
  3. Στέγαση, παροχές και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας
  4. Υγειονομική περίθαλψη και υπηρεσίες
  5. Εκπαίδευση για παιδιά και ενήλικες
  6. Απασχόληση και επιχειρηματικές ευκαιρίες

Αυτές οι ενότητες επιλέχθηκαν από την κοινοπραξία με βάση τα σχόλια που έλαβαν από μετανάστες στις χώρες τους και υποδείχθηκαν ως οι πιο κρίσιμοι για την ομαλή προσαρμογή των μεταναστών σε μια νέα χώρα.

IO1 - Migrants info & Glossary Compass

Π1 Οδηγός για Μετανάστες και Λεξικό

Ο σκοπός αυτού του Παραδοτέου είναι διπλός: είναι ένας οδηγός πληροφοριών για μετανάστες (Οδηγός για μετανάστες) και ένα εργαλείο για εκπαιδευτές ξένων γλωσσών (Λεξικό).

Οι μετανάστες μπορούν να ανιχνεύσουν τις διαδικασίες για μια σειρά συναλλαγών όπως η εύρεση σπιτιού, η εγγραφή παιδιών στο σχολείο, η αναζήτηση εργασίας, ο εντοπισμός ευκαιριών για τη βελτίωση της μάθησής τους, ο εντοπισμός σχολών για την εκμάθηση της τοπικής γλώσσας για παιδιά και ενήλικες κ.λπ.

Το Λεξικό είναι ένα ηλεκτρονικό γλωσσάρι με χρήσιμους όρους ανά θεματική περιοχή. Αυτοί οι όροι έχουν μεταφραστεί στις γλώσσες των εταίρων και των μεταναστών (Αφρικανικά, Αραβικά, Ρωσικά, Ρουμανικά, Ουκρανικά και Βιετναμέζικα).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ